Η μεγάλη ευθύνη του Πρωθυπουργού

Η μεγάλη ευθύνη του Πρωθυπουργού

Περιοδικό “Σωτήρ” 1 Ιουλίου 2022 – Τεύχος 2268

Έχει γραφεί στα μέσα ενημερώσεως ως βέβαιη ή πληροφορία, ότι ή Κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο για πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών («Τά Νέα» 13-5-2022). Πρόκειται για το τελευταίο βήμα, προκειμένου να καταστεί δυνατόν και να υιοθετούν τα ομόφυλα ζευγάρια παιδιά. Πώς; Οι διαδικασίες πάντως συνήθως είναι ύποπτες και άθλιες, συχνά με εξωσωματική γονιμοποίηση, μέσω δυστυχισμένων γυναικών, ή με αρπαγή παιδιών από Ιδρύματα.

Η είδηση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Διότι επισήμως πλέον ετοιμάζεται να εκτοξευθεί και η τελευταία τορπίλη στα θεμέλια της οικογένειας και να καθιερωθεί πλήρως ή διαστροφή, σε πλήρη αντίθεση με τη διδασκαλία τής Εκκλησίας μας και την ασυμβίβαστη αλήθεια του Ευαγγελίου.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε πού ό ελληνικός λαός επέλεξε με την ψήφο του να εμπιστευθεί στον νυν Πρωθυπουργό το κορυφαίο αξίωμα τής χώρας. Τιμή για κείνον μεγάλη, ελπίδα για τον λαό μεγαλύτερη, ευθύνη προσωπική τού Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεώς του να ευθυδρομήσουν το σκάφος εν μέσω θυελλωδών ανέμων.

Και είναι αλήθεια ότι πολλοί τέτοιοι βίαιοι και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη χώρα, από τη στιγμή πού ό Πρωθυπουργός ανέλαβε τη διακυβέρνησή της. Λες και βάλθηκαν όλα τα στοιχεία της αβύσσου να ματαιώσουν το ιδιαίτερα υπεύθυνο έργο του.

Έτσι, ενώ συνεχιζόταν η επώδυνη οικονομική κρίση, κύμα μεταναστών, σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας του, κατέκλυσε τα νησιά του Αιγαίου, δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση και προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των κατοίκων τους. Πριν προλάβει να δαμασθεί αυτό το κύμα, εκδηλώθηκε, με παρακίνηση των τουρκικών αρχών, η μανιώδης επίθεση των μεταναστών στα σύνορα του Έβρου. Κι ενώ αυτή ακόμη μαινόταν, ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, που οδήγησε σε μεγάλη δοκιμασία τον τόπο. Νεκρώθηκε εξαιτίας της η εμπορική και οικονομική ζωή, διαλύθηκε η εκπαίδευση, χάθηκε η ανθρώπινη επαφή, έκλεισαν οι εκκλησιές, εξαντλήθηκαν τα νοσοκομεία.

Και πάλι, ενώ η δοκιμασία του κορονοϊού εξακολουθεί, νέο πρόβλημα ξέσπασε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τρομακτικές του επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου.

Γιαα πολλούς όλα αυτά αποδίδονται στην τύχη. Αλλά δεν είναι σωστό αυτό. Ναι μεν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του προσπάθησαν και αντιμετώπισαν τις κρίσεις αυτές σε κάποιο βαθμό, όμως η πραγματική αιτία των προβλημάτων παραμένει. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την άπομάκρυνσή μας από τον δρόμο του Θεού.

Αυτή είναι η αλήθεια. Τα φαινόμενα που έπληξαν και πλήττουν τον τόπο (και τον κόσμο ορισμένα από αυτά) προέρχονται από την εγκατάλειψή μας από τον Θεό. ’Εκείνος δικαίως μας εγκαταλείπει, αφού πρώτοι εμείς Τον εγκαταλείψαμε και επιχειρούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας μακριά από τη δική του παρουσία, χωρίς τη Χάρι και την ευλογία του.

Και πως να μη μας εγκαταλείψει; Δεν είναι μόνο το ότι έχουμε υιοθετήσει τρόπους ζωής άκρως αντίθετους με το θέλημά του, δεν είναι μόνο το κύμα ασέβειας και αισχρότητας που κατακλύζει τη δημόσια ζωή, κύμα που εκπορεύεται οργιαστικά από τα μέσα ενημερώσεως και έχει αλώσει τον χώρο της Παιδείας.

Είναι και κάτι άλλο πολύ σημαντικότερο: η αλλαγή στη νομοθεσία σε θέματα που αντιστρατεύονται κατά μέτωπο την αλήθεια της παραδόσεώς μας και τη σωτήρια διδασκαλία του Ευαγγελίου. Δεκαετίες τώρα καταπατείται το Ευαγγέλιο με νόμους που διαλύουν την οικογένεια, που προωθούν τη διαφθορά, νομιμοποιούν τη διαστροφή, εκμαυλίζουν τη νεότητα με την προβολή τρόπων ζωής εξοργιστικών, ακόμη και μέσα από τα σχολεία, και τόσα άλλα.

Η δε μεγάλη πρόκληση εντοπίζεται κυρίως στη συστηματική προώθηση των σχετικών με την ομοφυλοφιλία νόμων και αποφάσεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου αλλάζουν νόμοι αιώνιοι.

Και τώρα πλέον, όπως μας πληροφορεί η είδηση που παραθέσαμε στην αρχή, ετοιμάζεται να επιβραβευθεί η διαστροφή και να δοθεί η χαριστική βολή στον θεσμό του γάμου, με την καθιέρωση του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια. Μετατρέπεται έτσι βίαια η Πατρίδα μας σε χώρα Σοδόμων.

Στο σημείο αυτό η ευθύνη του Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως είναι τεράστια. Θα ήθελε ο κύριος Πρωθυπουργός να μείνει στην ιστορία ως εκείνος που διέλυσε την οικογένεια σοδομοποιώντας την ‘Ελλάδα;

Δεν θα ήταν τραγικό κάτι τέτοιο;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.